Zielone, wiosenne muffinki!

with Brak komentarzy
zielone muffinki wiosenne

 

 

 

 

Czy wiecie jak można przywołać wiosnę, pomimo zimowej aury za oknem?

Ponieważ w tym roku brak nam zielonego w ogrodzie, proponujemy Wam zieleń w kuchni... a dokładnie zielone muffinki wiosenne

Przepis na zielone muffinki jak zwykle banalnie prosty, dekoracja według własnego uznania. U nas to bita śmietana z mascarpone, truskawki (bardziej dla koloru niż smaku o tej porze roku) i zielone kiwi ale równie dobrze każde inne owoce jakie macie pod ręką.

Zielone, wiosenne muffinki

  • 2 szkl mąki pszennej
  • 1 szkl maki kokosowej
  • 3/4 szkl cukru
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 1/4 łyżeczki sody
  • 1 jajko
  • 1,5 szkl mleka
  • 1/2 szkl. oleju
  • szpinak - użyłam mrożony 1/2 opakowania ok 200g

Mokre składniki wymieszać razem, następnie wymieszać z suchymi i nalać do foremek. Piec około 20min w piekarniku nagrzanym do 180 stopni, do "suchego patyczka".

Gdy ostygną dekorujemy i pałaszujemy.

Smacznego!

Zobacz nas i polub!